Patricia de sjamane

IMG-20150705-WA0009De allereerste keer dat ik mij met spiritualiteit bezighield was toen ik een jaar of 9 was. Op deze leeftijd leerde ik van een oom te mediteren en had hiervoor ook een persoonlijke mantra gekregen. Tijdens de meditaties die ik deed gebeurde in het begin weinig. Echter, in mijn tienerjaren kwam hier verandering in. Bij deze nieuwe meditaties viel mij op dat ik naar andere werelden reisde. Ik zag Spirits, dieren (waaronder totem- en krachtdieren) en mensen (mijn geest leermeesters), maar ook engelen en Voorouders mocht ik ontmoeten. In het begin dacht ik dat deze verschijningen heel normaal waren en dat zij hoorden bij een meditatie. Later begreep ik dat dit niet het geval was. Al vrij snel maakte ik meerdere ‘trancereizen’. Jaren later begreep ik dat trancereizen maken niet zonder risico zijn, maar voor mij voelden deze reizen heel natuurlijk.

In de loop der jaren raakten de trancereizen en meditaties op de achtergrond tot begin mijn 20ste. In deze periode besloot ik  de trancereizen weer op te pakken. Het voelde goed de meditaties en trancereizen te doen en het proces waarin het gebeurde was heel natuurlijk. Echter, er kwam iets nieuws bij, namelijk dat ik heel duidelijk Spirits kon zien en voelen. In deze periode vielen ineens veel puzzelstukjes op hun plaats. Ik verdiepte mij meer in trancereizen en meditatie maar uiteindelijk, door werk en studie, raakten deze weer op de achtergrond. Tot het moment dat 1 van mijn katten wegliep van zijn logeeradres. Ik besloot een cursus dierencommunicatie te volgen en werkte met een kristal. Hij nam mij mee naar de voet van de Rocky Mountains en vertelde dat ik van een lange lijn sjamanen afstamde. En dat het tijd werd mijn roeping als sjamaan op te pakken.

Deze boodschap zette mij aan het denken en op hetzelfde moment werd ook de sjamaan in mij gewekt. Dit deel liet van zich spreken en ik gaf daar gehoor aan. Terugkijkend op het verleden, geef ik toe dat de sjamaan in mij wel degelijk aanwezig was, alleen zo ervoer ik dat niet omdat dit als heel natuurlijk werd beschouwd.

quote1 In de loop der jaren kreeg ik van meerdere sjamanen en andere energiewerkers te horen dat ik als sjamaan geboren ben. Een goede bevestiging van de informatie die het kristal mij destijds had gegeven.


Als sjamaan ben ik De Hoeder van Moeder Aarde. Deze naam heb ik mogen ontvangen van het grote orakel Inge Blei. Deze naam heeft zij weer van Moeder Aarde en de dieren gekregen. Mijn taak als sjamaan is de natuur, dieren en planten te beschermen. Ik moet de boodschappen en wijsheden die deze mooie wezens hebben, doorgeven aan de mens. Ook is mijn taak de mens weer in contact laten komen met de natuur en weer in contact met zichzelf. Op deze manier help ik mensen weer in hun ZIJN te komen opdat ze niet alleen zichzelf maar het gehele leven beter gaan begrijpen. Hier gaat het om een stuk bewustwording die men opdoet om zichzelf beter te begrijpen waardoor het duidelijk wordt wat ieder mens hier op aarde komt doen.

Opleidingen

School voor sjamanisme Valthe

Omdat ik mij meer wilde verdiepen in het sjamanisme besloot ik in 2011 de opleiding tot sjamaan te volgen aan de school voor Sjamanisme in Valthe, Drenthe. Deze opleiding heeft mij veel gebracht. Het was niet zo zeer dat ik nieuwe technieken leerde maar ik begreep mijzelf beter als sjamaan. Ik snapte mijn werkzaamheden, kon deze ook een naam geven en veel zaken kregen een plek in mijn geheel. Tijdens deze opleiding maakte ik ook kennis met verschillende stromingen in het sjamanisme.  Van deze opleiding heb ik een certificaat mogen ontvangen.

Voor meer verdieping en zelfontplooiing besloot ik ook boeken te lezen over het sjamanisme. Door deze verkregen informatie en de opleiding tot sjamaan ging ik mijzelf beter begrijpen als persoon maar ook als sjamaan.

Shamanic teachings Mirre

Omdat ik nog veel vragen had, besloot ik in 2014 deel te nemen aan de shamanic teachings die georganiseerd werden door het Instituut Mirre in Drenthe. Het waren bijzondere dagen waarbij ik in contact kwam met mijn Engel en op de laatste dag van deze teachings onderging ik zelfs een grote transformatie! Deze was vrij krachtig, zo krachtig dat ik even bang was het fysiek niet aan te kunnen. Gelukkig is dit mij wel gelukt. Uit deze transformatie werd duidelijk dat ik de sjamaan in mij moest accepteren en deze omarmen. Ook werd mij duidelijk gemaakt als sjamaan aan de slag te gaan, omdat de tijd er rijp voor was.

In december van datzelfde jaar werd ik door sjamaan Dancing Thunder uitgenodigd en ontving van hem grote teachings. Langzaamaan ben ik mijn werk als sjamaan begonnen en help ik dier, natuur en mens.

Cursus soulretrieval Etten-Leur

Een jaar later, december 2015 besloot ik de cursus soulretrievals en soulextractions te volgen bij de Siberische sjamane Petra Giesbergen in Etten-Leur. Met deze cursus wilde ik mij meer in dit onderwerp verdiepen. De cursus was zeker leerzaam, zeker op het gebied van deze toegepaste techniek. Ook heeft deze cursus mij bevestiging gegeven van wat ik al weet en wat ik al toepas tijdens mijn werk.

Reiki I

In september 2016 heb ik de cursus reiki I gedaan bij het Nederlof Centrum / Reiki Instituut met als resultaat het behalen van een certificaat.

shamanenpad

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Style Switcher

Layout options
Header options
Accent Color Examples
Background Examples (boxed-only)
View all options →