Wie is Patricia

portretIk ben Patricia Pennin en ben geboren in 1984. Mijn roots liggen in Colombia en kan met trots zeggen dat ik indiaans bloed door mijn aderen heb stromen. Dat ik indiaans ben is ook weer te zien aan mijn uiterlijk :). Ondanks het feit dat ik in Colombia ben geboren, heeft het grootste deel van mijn leven zich hier in Nederland afgespeeld.

Vanaf het moment dat ik kon lezen, verslond ik het ene leesboek na het andere. Ook las ik veel dierenencyclopedieën en informatieve boeken over indianen en sjamanisme. Het lezen van deze informatieve boeken kwam voort uit het feit dat ik als klein kind een grote voorliefde had ontwikkeld voor dieren en de natuur. En ook veel interesse toonde in indianen en sjamanisme.

Studie

Omdat ik zoveel om dieren gaf, hielp ik dieren in nood waar nodig was. Hulp bieden aan dieren in nood doe ik nog steeds. Ook doneer ik aan organisaties die zich bezig houden met de bescherming van dieren en de natuur. Deze voorliefde en interesse voor de natuur resulteerde uiteindelijk in een studie waarin dieren een centrale rol spelen, dier- en veehouderij met als grote interesse Wildlife.amu-en-ik

In het 3de  jaar (2008 / 2009) van mijn studie dier- en veehouderij, ben ik naar Ecuador afgereisd om daar een stage te doen bij het opvangcentrum amaZOOnico. Hier worden veel wilde dieren opgevangen die als huisdier zijn gehouden door particulieren. In het opvangcentrum worden de dieren verzorgd en komen zij in een rehabilitatieprogramma terecht en wanneer mogelijk, worden de dieren in het beschermde gebied vrijgelaten. amaZOOnico ligt in het Amazonegebied en hier heb ik 6 maanden lang mogen wonen. 6 Maanden lang werd ik omringd door de natuur, met het geluid van het regenwoud ging ik slapen en door hetzelfde geluid werd ik gewekt. Kortom, ik heb een geweldige tijd gehad!

Ik voelde mij er thuis, wat niet zo vreemd was omdat ik terugkeerde naar mijn roots. Daarnaast, ik woonde midden in de natuur! Wat wil je als natuurliefhebber nog meer? Ik voelde mij weer geaard. Dit was een ontzettend fijn gevoel omdat ik weer helemaal Mijzelf kon zijn. Het was een ervaring om nooit te vergeten.

In 2010 studeerde ik af aan de HAS hogeschool in ’s-Hertogenbosch.

Natuurbehoud en dierenbescherming

Door mijn grote voorliefde voor de natuur en de dieren en omdat ik veel ervaring had opgedaan op het gebied van informatie verschaffen en het geven van rondleidingen in amaZOOnico, Ecuador, besloot ik in 2009 als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Mijn werk bestond uit mensen informatie vertellen over de diersoorten die de dierentuin rijk is. Ik vertelde niet alleen informatie over de diersoort maar vertelde ook wat wij als individu kunnen doen om de natuur te beschermen en wat de taak van de dierentuin is op het gebied van natuurbehoud en dierenbescherming.

Het is goed wanneer men een organisatie steunt die doet aan natuurbehoud en dierenbescherming. Dit behoud en bescherming is niet alleen om de natuur en diersoorten te behouden maar is ook de erfenis voor toekomstige generaties. Dus wij moeten hier zuinig mee omgaan.

428_99881660173_3389_n

Style Switcher

Layout options
Header options
Accent Color Examples
Background Examples (boxed-only)
View all options →