Ontmoet je vrouwelijk ZIJN door dans

PatriciaPennin beachIk nodig alle dames uit mee te dansen om weer contact te maken met je vrouwelijk ZIJN, je sierlijke en vrouwelijke kant. Op mooie en meeslepende muziek gaan wij onze lichamen laten bewegen op het ritme van muziek en dans.

Door het leven wat veel vrouwen leiden vergeten we vaak dat wij ook sierlijke wezens zijn, dat we een mooi lichaam hebben en er mogen ZIJN. Door deze dansavonden te organiseren wil ik dat alle deelneemsters weer hun vrouwelijk ZIJN herkennen en deze in ere herstellen. Tijdens deze dansavonden mag iedereen zich weer vrij bewegen, door zichzelf te zijn. Zo ontdekt ieder van ons hoe sierlijk en krachtig het lichaam is en wat het allemaal kan. Wat doet ritme met ons lichaam en onze energie?

Deze kennismaking gebeurt via een eenvoudige choreografie die de groep zal dansen. Alle deelneemsters leren weer te aarden en wordt er kennis gemaakt met de sierlijke kant van jezelf. Het doel van deze avond is niet jou perfect te laten dansen maar om tot de essentie van de beweging te komen. Het is jouw reis via dans en muziek.

Thema’s

De dansavonden hebben ook verschillende thema’s die betrekking hebben op de 4 seizoenen en de 4 elementen. Deze thema’s zijn tot stand gekomen door het feit dat het menselijk lichaam veel dichter bij de natuur staat dan wij denken. De 4 elementen zijn aarde, lucht, vuur en water. Wanneer er naar het lichaam wordt gekeken, bestaat dit ook uit deze 4 elementen, namelijk aarde is het stoffelijk deel waaruit de mens bestaat (spieren, botten, huid). De mens ademt om in leven te blijven (hier hoort het element lucht). Het menselijk lichaam bestaat voor 78% uit water en het lichaam kan de temperatuur reguleren (het element vuur). En niet te vergeten het vrouwelijk temperament, dit komt ook voort uit het element vuur. De 4 seizoenen zijn als het ware het verloop van het menselijk leven. Door deze thema’s te betrekken in de dans wil ik de deelneemsters ook bewust laten worden van ieder element en iedere fase in ons leven en wat wij hier als individu weer uit kunnen halen. Deze verschillende energieën kunnen iedere deelneemster helpen bij het beantwoorden van vragen maar vooral leren ze contact te maken met ieder element en seizoen in hun lichaam.

Om dit te kunnen laten ervaren kies ik bij ieder thema de bijbehorende muziek en maak ik een bijbehorende choreografie. Vanaf september zijn de eerste 2 thema’s van start gegaan, namelijk het seizoen Herfst met het element Aarde.


Ik ben naar de dansavond van Patricia gekomen op advies van de mesoloog omdat ik moeite had om te gaan met mijn vrouwelijke kant. In deze tijd (mannelijke wereld) zijn we zo gewend om alles te combineren, carrière te maken, huisvrouw zijn, sporten, zorgen voor anderen enzovoort. Ook ik deed/doe dit allemaal. Vroeger had ik zelfs mannenberoepen zoals bakker en slager waardoor er weinig ruimte was voor mijn vrouwelijkheid. En toen werd ik ziek en was gedwongen naar mijzelf te kijken en te ontdekken op welke manier ik persoonlijk kon groeien om beter te worden.
 En zo kwam Dancer of Life op mijn pad. Ik werd warm ontvangen door een warme en liefdevolle vrouw. Tijdens de dansavonden was er veel ruimte voor eigen invulling. Iedereen ontdekte haar vrouwelijke rondingen en door de dans verbonden wij ons met de aarde. Aan het eind van de avond was ik helemaal terug in mijn lijf en in mijn Vrouw ZIJN met alle gevoelens die we als vrouw soms zo intens kunnen ervaren! De avonden hebben mij veel gebracht. Ze leerden mij onder andere mijn grenzen te ontdekken en deze duidelijk aan te geven. Maar ook geven deze avonden mij rust en voel ik mij verbonden met Moeder Aarde wat heel bijzonder en fijne ervaring is. Een aantal dagen na de dansavond voel ik mij nog steeds geworteld als een boom en slaap heerlijk diep. Ik kan beter bij mijzelf blijven en heb ook goed contact met mijn gevoelens. Voor mij is dit een begin van een oneindige dans. J.

De avond

Hoe ziet de avond eruit? Deze wordt langzaam opgebouwd om het lichaam op te warmen waarna het tempo wordt verhoogd tot de groep top bereikt die tot uiting komt in de muziek en dans.  Daarna wordt de avond weer langzaam afgebouwd met als afsluiting een kort moment om tot rust te komen.

De groep gaat op de volgende muziek dansen:

  • Tito la Rosa → The dance of the Puma
  • Hanine → Arabia
  • Omnia → Fee Ra Huri
  • Daymé Arocena → La Rumba Me Llamo Yo – Cubafonia
  • Sonidos del Sumaco → Guardaparques del Sumaco
  • Slupp & Swamy → Roncegno Stream
Een moment van stilte:
  • Michael Telapary → Heartbeat

Dansen zorgt voor blijdschap, beweging, ontspanning en je laadt jezelf weer op. Kortom, het wordt een heel leuke en swingende avond.

Je hoeft geen ervaren danseres te zijn om mee te doen. Iedereen is welkom.

Datum: vrijdag 17 november 2017

Tijd: 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.45 uur)

Bijdrage: €12,50 (graag contant en gepast meenemen)

Meenemen: Gemakkelijke kleding, extra shirt

Locatie: De Wending, Raamstraat 67, 2613 RW Delft

Aanmelden: Voor deelname, vul het formulier hieronder in. Anders kun je ook een e-mail sturen naar patricia@pennin.nl of je kunt mij bellen op 06-48687348.

 

Style Switcher

Layout options
Header options
Accent Color Examples
Background Examples (boxed-only)
View all options →